CHIRURGIE LAPAROSCOPICA
- prima operatie 3D full-hd la Spitalul Militar de Urgenta Galati -

     Spitalul Militar de Urgenta Galati a fost dotat cu o trusa de chirurgie laparoscopica de inalta performanta, 3D full-hd de ultima generatie (Karl Storz), prima interventie fiind efectuata in data de 16 noiembrie 2018 - o colecistectomie laparoscopica.
     In chirurgia laparoscopica conventionala, imaginea are o calitate superioara, structurile fiind marite de pana la 10 ori, principalul inconvenient fiind, totusi, lipsa de perceptie in profunzime si a orientarii in spatiu. Aprecierea distantei dintre organe este limitata si aproximata de catre chirurg si necesita o experienta importanta din partea acestuia.
     Aceasta noua tehnica 3D presupune existenta si celei de-a treia dimensiuni si foloseste o camera video care, introdusa in abdomenul pacientului, permite vizualizarea tridimensionala a organelor interne, precizia localizarii acestora si a interventiei in sine fiind astfel crescuta. Medicii urmaresc pe un monitor intreaga operatie cu ajutorul unor ochelari speciali, acuratetea imaginilor permitand o experienta chirurgicala deosebita si o precizie extraordinara a gesturilor chirurgicale, cu o imagine a campului operator aproape de cea reala.
     Completand avantajele chirurgiei laparoscopice conventionale (vindecare rapida cu minim de durere si reintegrare socioprofesionala imediata), tehnica 3D aduce un plus de precizie interventiei chirurgicale si reducerea semnificativa a riscului la care poate fi supus pacientul.
Back
Next
SPITALUL MILITAR DE URGENTA "Dr. ARISTIDE  SERFIOTI" GALATI

© 2016 - 2019 Spitalul Militar de Urgenta Galati